Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerti álló lámpák, egy tökéletes kert kiegészítői

kertilámpás.hu webáruház
2020. 12. 18. 00:00:00
Kerti álló lámpák, egy tökéletes kert kiegészítői

Talán a legszebbek és a leghangulatosabbak, egy kerti ösvény díszei lehetnek.

Álló lámpák, kerti lámpák, fényvetők

Mi lenne, ha kedvem szottyanna egy kicsit barangolni a kertben sötétedés után? Nem ördögtől való egy szépen megvilágított kertben, ahol ugyanúgy élvezhetjük a kertünk szépségét, mint napsütésben. Igen, erre szintén sokan nem gondolnak. A kerti ösvények és utak mentén is lehetséges világítást alkalmazni, még ha nem is kell egész éjjel mennie, néhány jelzőfény és egy-egy mozgásérzékelő segítségével máris megoldható a kerthasználat naplemente után is.

A járófelületbe épített világítások a térkövezett, vagy kavicsos részeken remek megoldás, csak úgy mint olyan zöldnövényes szigetek mellett, ahol egy-egy kiemelt területet szeretnénk megvilágítani. Ezek kevésbé tolakodóak nappal, de éjszaka fénybe borítják a kertünket.

Az állólámpák viszont ékei kertünknek nappal is. Sok modell kiegészíthető megegyező stílusú fali lámpákkal is, így egységes lehet a dizájn a ház körül. Telepítésükhöz előrelátó tervezés szükséges, mindenképp javasolt már a kezdetek kezdetén gondolni erre, hogy szeretnénk-e ilyen fényeket a kertünkbe, mert legalább a kiállásokat biztosítani kell majd a későbbi kivitelezéshez. Ezeknek a lámpáknak a betáplálását földkábellel egyszerűen lehet a földfelszín alatt elvégezni, de utólagosan nehézséget okozhat a fektetés, ha már térkövezett, vagy betonozott részek alatt kell átvinni a vezetéket. Meg a már megeredt, egységes gyepet is igen sajnálja az ember felásni, pedig itt szükség lesz rá. A lámpáknak szükséges némi alapot képezni. A legtökéletesebb, ha földfúróval egészen fagyhatár alá megyünk, ami hazánkban 80-90 cm. Ez macerásnak tűnik és feleslegesnek, de ha így teszünk, nem fognak évek után jobbra-balra dőlni a lámpáink és stabilabbak is lesznek, mintha csak egy-egy térkőhöz csavarozzuk őket.

Amit ezeknél a lámpáknál is újra át kell gondolni, hogy a fényforrás milyen lesz? A beépített ledpanel fényforrásoknak nagyon szép irányított sugárzási képe van, és rendkívül finom vonalvezetésű lehet a lámpatest, mert sokkal keskenyebb, vagy vékonyabb felület érhető el általuk. A hátrányát korábban taglaltuk már……. .

Méret szempontjából nagyjából 30 cm és 1m között vannak, egy-egy lámpacsaládban mindkettő megtalálható, mert így tudunk bokrok, tuják közé is telepíteni, illetve gyalogösvények mentén praktikusabb a magas verzió.

A spot jellegű lámpák a talajszintről megvilágíthatóvá tesznek érdekesebb fákat, tujákat, vagy kerti kutakat, szobrokat. Ezek inkább megbújnak a környezetük ben, kevésbé lesznek szem előtt nappal. Nem is szükséges olyan szintű alapozás nekik, mint a magasabb álló lámpáknak.  

Ebben a csoportban említenék meg még egy speciális lámpatípust a tavakhoz, szökőkutakhoz használható lámpákat, amelyek IP vé dettségük és azon belül vízállóságuk miatt lesznek nélkülözhetetlenek az extra vizes környezet, vagy akár víz alatti megvilágításra. Ilyen a Kanlux Akven lámpánk is.

Amennyiben kültéri lámpákat, kerti álló lámpákat vásárolnál egy megbízható partnertől, a legjobb helyen jársz! Nézz szét webshopunkon és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Árukereső.hu Árukereső.hu