Babaan COR-TEN® acél ágyásszegély 10 cm Fix 300

12.990 Ft
Cikkszám: CT10fix300
Gyártó cikkszám: CT10fix300
Nem értékelt

A Babaan COR-TEN® acél ágyásszegély 10 cm Fix 300 :

10 cm magas fix, azaz egyenes, merev ágyásszegély 3 méteres hosszban kapható. 1,5 mm vastag garantált minőségű certifikált COR-TEN® acélból. A szegély talp részén nincsenek bevágások, az egész szegély így merev marad, könnyedén kialakíthatóak egészen hosszú egyenes szegélyek is. A talpak mindegyikén kb. 5 cm-enként lyukak találhatóak aminek a segítségével megfelelő számú leszúrótüske alkalmazható rögzítés céljából. A lyukak átmérője  8mm. A rögzítés a talaj mechanikai tulajdonságaitól függően 50 cm-enként legalább javasolt, de szükséges lehet akár sűrűbben is. Az elemek összeillesztéséhez megfelelő méretű toldó elemek vásárolhatóak, valamint 90 fokos derékszögű elemek is. A toldó, vagy sarok elemek csavarozással, vagy szegeccsel rögzíthetőek egymáshoz. Az ágyás elhelyezéskor törekedjünk a szegély magasságának 1/3-áig mindkét oldalról biztosítani a megtámasztást, hogy a bele termelt anyag kevésbé döntse kifelé a szegélyt. Elhelyezése alapvető jártassággal is kivitelezhető. A hajlítások íveinek kialakításakor óvatos mozdulatokkal és folyamatos egyengetéssel érdemes a szegélyt terhelni, hogy elkerüljük a szegély megtörését. A szegély szokványos módon hegeszthető, azonban a hegesztés helyén a felületkezelés ajánlott, amennyiben az elektróda hagyományos fémötvözetből készült.

A COR-TEN®  acél, ágyás és fűszegélyek rendkívül előnyös tulajdonságai a kivitelezés során:

-        egyszerű leszúrótüskékkel, szögekkel rögzíthető (de akár betonba is ágyazható természetesen, ha statikailag indokolt)

-        a flexibilis változatból könnyedén kialakíthatók íves vonalak, akár kör alak is

-        a fix, merev változattal egyszerűen tarthatóak az egyenesek, különösebb szaktudás nélkül is

-        az elemek könnyen méretre vághatóak flex, vagy fémfűrész segítségével

-        a szegélyek toldásához toldóelemek vásárolhatók, így tetszőleges hosszban, szinte észrevétlenül végteleníthető

-        az éles sarkok kialakításához derékszöges toldó kapható, ami egyébként kisebb erőfeszítéssel akár más szögben is hajlítható lehet

Elérhetőség: 9 db raktáron
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2021. december 07.
Menny.:db
További információk a termékről